Wat is Electroacupunctuur?

Electroacupunctuur is een natuurlijke behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Het is een natuurlijke en veilige manier om het lichaam de juiste signalen en prikkels te geven om het zelfherstellend vermogen aan te spreken. Hierbij worden geen naalden gebruikt, maar biofeedback, homeopathie, vitamines, mineralen, kruiden, vegatest, (rathera) acupressuur en meerdere niet-invasieve diagnose- en behandeltherapieën.

Tijdens het consult wordt het gehele lichaam doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Ook wordt gemeten of er een tekort is aan vitamines of mineralen en of er wellicht sprake is van een intolerantie (soms ook allergie) voor bepaalde voeding, stoffen of middelen. Dit kan ook al bij baby’s.

Electroacupunctuur ook voor baby's en kinderen

De cliënt houdt een elektrode vast waardoor een zeer lage stroom wordt aangevoerd. Op een acupunctuur – meetpunt op de hand of de voet worden vervolgens afwijkingen van de standaardwaarden opgespoord. Met behulp van electro acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens behandeld. De klachten zijn vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Ook schadelijk stoffen zoals insecticiden, kleur- en verfstoffen, medicijnresten, antibiotica, vaccinaties en amalgaam (gebitsvullingen) kunnen klachten tot gevolg hebben. Andere veroorzakers van klachten zijn o.a. hevige emoties, spanning/stress en straling van elektrische apparaten. Vaak ligt de oorzaak in het verre verleden en zijn patiënten afhankelijk van medicijnen die vaak slechts de symptomen bestrijden.

Elektro acupunctuur kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen of verminderen. Electroacupunctuur en Natuurgeneeswijzen komen nooit in de plaats van reguliere zorg, maar zijn hier een aanvulling op. Vandaar de term complementaire geneeskunde! Neem bij twijfel altijd contact op met uw arts. De praktijk is open voor cliënten uit het hele land, u heeft hiervoor geen doorverwijzing van uw (huis)arts nodig. Voor vergoeding van de ziektekostenverzekering klikt u op de knop “kosten en vergoeding verzekering”.

Er wordt nauw samengewerkt met de praktijk van Lydia de Jong in Kloosterhaar (Vital Vitae), Marjolein de Jong (Levensevenwicht) en andere radts- en homeopathiepraktijken in het hele land (Noord-Holland, ’t Gooi, Utrecht, Amsterdam, Noord Brabant, Gelderland, Flevoland en Overijssel).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.